fbpx

Op 7 maart hielden wij een Photowalk in Deventer met een groepje van zo’n 30 fotografen. Het was een onwijs gezellige avond! De Photowalk begon om 18:00u bij het pontje van Deventer. Je hebt vanaf deze plek een waanzinnig uitzicht over de skyline van Deventer. Bij aanvang kregen de mensen een goodiebag aangereikt van onze partner Nikon met daarin leuke Nikon goodies, maar ook een flyer met leuke opdrachten om uit te voeren en de Nachtfotografie Checklist. Na even gezellig kletsen begonnen we met de walk.

We startten bij het pontje van Deventer en liepen via de Wilhelminabrug naar de binnenstad. Onder de brug konden de deelnemers een light painting demonstratie meemaken. Met de Pixelstick werden de mooiste figuren gemaakt en vastgelegd door de fotografen. Na de demonstratie werd de groep in twee gesplitst, klaar om de hoogtepunten in de binnenstad te fotograferen. Denk hierbij aan de Lebuiniskerk, de Waag en de Bergkerk met omliggende straatjes. Wat ze mooi is aan Deventer is de historie en super sfeervolle straatjes! Daarnaast zijn de hoogtepunten ontzettend mooi uitgelicht. Ze staan letterlijk in de spotlights. Na afloop gingen een aantal mensen nog even lekker op het terras zitten of het cafe in. We kijken terug op een ontzettend geslaagde en gezellige Photowalk!

 

Photowalk Deventer

De deelnemend fotografen.

Ontdek Nikon Z-serie en light painting demonstratie

Twee keer per jaar geven we een gratis Photowalk waar we elke keer iets nieuws willen laten zien. Dit keer was Emile van Nikon School aanwezig om de Nikon Z50 en Z6 te demonstreren: de nieuwste systeemcamera’s van Nikon. Men kon de Z50 en/of Z6 met Z-lenzen uitproberen en de voordelen van het hebben van een systeemcamera ontdekken. Fotografeer je nog met een spiegelreflexcamera, dan is het interessant om te zien wat zo’n systeemcamera allemaal kan, óók als je niet met Nikon fotografeert.

Zoals gezegd was er ook een light painting demonstratie met de Pixelstick. Dit is een lange lichtstaaf waarmee je gave patronen en teksten kunt laten zien. Met lightpainting ontdek je een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden tijdens de nacht.

 

Martijn van Sabben, Photowalk Deventer, lightpainting

Foto: Martijn van Sabben

Wouter van der Zwan, Photowalk Deventer

Foto: Wouter van der Zwan

 

Aantal reacties van fotografen die meeliepen:

Angela van den Berg

”Super mooie en leerzame workshop avondfotografie gehad in Deventer met Renzo Gerritsen. De lightpainting was een super leuke ervaring!”

Bert van Wijk

”Ook van mij nog een paar foto’s van de gezellige en leerzame photowalk in Deventer. Bedankt voor de organisatie.”

Martijn van Sabben

”Renzo & Co, bedankt voor het organiseren van de toffe photowalk in Deventer. Dit was te leuk om te laten schieten! Het inspireert elke keer weer om vaker in de avond op pad te gaan. Het was een leuke groep met allemaal verschillende mensen.”

Ingrid Stoffels

”Een mooi Deventer! Renzo en crew, bedankt voor de topavond. Ik heb weer veel geleerd van jullie en leuke mensen leren kennen.”

 

Photowalk Deventer

Foto: Martijn van Sabben

Ingrid Stoffels

Foto: Ingrid Stoffels

Klaas Doting

Foto: Klaas Doting

Matthijs Bettman

Foto: Matthijs Bettman

Mud Ismangil

Foto: Mud Ismangil

 

Onze Photowalks

Bekijk ons aanbod in Photowalks

Bezoek alle hotspots en beleef een gezellige avond met medefotografen; dat zijn onze Photowalks! Tijdens een Photowalk loop je met je camera door de stad en bezoek je de mooiste fotoplekken.

  • Gezellige groep fotografen
  • Tips en tricks van een professional
  • In verschillende steden door Nederland.

Loop ook mee met een Photowalk!

×

Hallo!

Heb je een vraag? Klik op mij om een gesprek te starten via WhatsApp of stuur een mail via info@photowalkinnederland.nl.

× Stel hier je vraag!