fbpx

Na maandenlang voorbereiden was het zover: op zaterdag 26 oktober vond de eerste Photowalk in Amsterdam plaats. Wat hebben we een mooie avond beleefd! In dit artikel een terugblik.

Onwijs gezellige Photowalk in Amsterdam

Een uur voordat de avond officieel begon stonden we voor restaurant Loetje op het Stationsplein in Amsterdam. Dit was onze verzamelplek. Ik was verrast dat er al een groep mensen stond te wachten. Voordat we het wisten stond het daar helemaal vol met fotografen en statieven. De groep trok een hoop aandacht. Toeristen en voorbijgangers keken nieuwsgierig naar de groep en vroegen zich af wat er zou gaan gebeuren. ‘Komt Leonardo DiCaprio langs?’ Nee, het is veel belangrijker: het is onze Photowalk! Uiteindelijk stonden we daar met zo’n 100 fotograferen, een waanzinnig aantal!

Voor de mensen hadden we een goed gevulde goodiebag. Na een kleine kennismaking en een beetje ouwehoeren kwam er een kleine introductie. Iets na 18u was het tijd om lekker te gaan fotograferen. De eerste locatie was de Papiermolensluis. De timing kon niet beter, want het blauwe uurtje ging net van start; hét moment van de avond om te fotograferen.

 

Photowalk Amsterdam

Photowalk Amsterdam

Photowalk Amsterdam

Photowalk Amsterdam

 

Gezelligheid

De mensen kwamen uit heel Nederland! Zo kwamen er een aantal fotografen uit Friesland en een aantal uit Limburg. Zij maakten er een dagje of zelfs weekendje Amsterdam van. Omdat iedereen voor hetzelfde doel naar de Photowalk kwam was er meteen een klik tussen de meeste mensen. Het was ontzettend mooi om te zien dat de mensen met elkaar in gesprek gingen. Dat is de voornaamste reden waarom we dit doen, de gezelligheid! Wat ons ook opviel was dat veel mensen elkaar al kenden, maar elkaar nog nooit hadden gezien. Dat is de kracht van social media.

Wat je tijdens zo’n avond niet in de hand hebt is het weer. Gelukkig bleef het de hele avond droog en ondanks de bewolking zijn er prachtige foto’s gemaakt. De groep fotografen was enorm waardoor het af en toe wat druk en chaotisch was, maar de avond verliep goed.

Iedereen die heeft meegelopen met de Photowalk in Amsterdam, ontzettend bedankt! Hopelijk hebben jullie genoten van de avond en zijn jullie er een volgende keer ook weer bij.

Komt er een volgende editie aan? Jazeker! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Photowalk Amsterdam

Photowalk in Amsterdam

Photowalk in Amsterdam

Photowalk Amsterdam

Photowalk Amsterdam

Photowalk in Amsterdam

Photowalk in Amsterdam

 

Onze Photowalks

Bekijk ons aanbod in Photowalks

Bezoek alle hotspots en beleef een gezellige avond met medefotografen; dat zijn onze Photowalks! Tijdens een Photowalk loop je met je camera door de stad en bezoek je de mooiste fotoplekken.

  • Gezellige groep fotografen
  • Tips en tricks van een professional
  • In verschillende steden door Nederland.

Loop ook mee met een Photowalk!

×

Hallo!

Heb je een vraag? Klik op mij om een gesprek te starten via WhatsApp of stuur een mail via info@photowalkinnederland.nl.

× Stel hier je vraag!